2 дни след като бившият премиер на Япония Шиндзо Абе

...
 2 дни след като бившият премиер на Япония Шиндзо Абе
Коментари Харесай

2 дни след убийството на Абе. Японците направиха фурор на изборите

 

2 дни откакто някогашният министър председател на Япония Шиндзо Абе беше убит, на изборите за горната камара в Народното събрание неговата партия получи зашеметяващи резултати, предава организация  Belga.

Либерално-демократическата партия на Абе и нейният съдружен сътрудник – дясната партия „ Комейто “  си осигуриха 83 от общо 125 места в горната камара. Общият брой на креслата там е 248, а половината от тях се сменят на всеки 3 години.

Очаква се изборната интензивност да е надалеч по-висока от тази на предходните сенатски избори, както и рекордно доста дами да влязат в Народното събрание.

Японците всеобщо гласоподаваха откакто изборите бяха помрачени в петък с убийството на Абе – един от най-известните политици в страната, по време на избирателен протест. Трагедията провокира цялостен потрес в обществото, партиите преустановиха предизборната си интензивност, а в събота полицията взе невиждани ограничения за сигурност като регистрира, че сигурността по време на акцията не е била на високо равнище.  

Победата на партията на Абе се чака да укрепи властта на настоящия министър председател Кисида, който е възпитаник на Абе, като му даде опция да продължи с курса на Япония към „ новия капитализъм “ и да резервира твърдата позиция в връзките с Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР